A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Глеюватської сільської ради

Вирішення освітніх питань та викликів сьогодення

Дата: 15.11.2022 11:33
Кількість переглядів: 39

Війна принесла нові випробування у наше життя. Але наш вибір – вистояти і перемогти. А для цього потрібна психологічна стійкість, підтримка та  допомога в подоланні труднощів, що виникають в процесі навчання, особливо для тих, хто опинився в складних життєвих обставинах.

Саме цим питанням було приділено особливу увагу в ході розширеної наради Відділу освіти Глеюватської сільської ради 3.11.2022 року  за участю начальника служби у справах дітей Глеюватської сільської ради Орищенко Ірини Анатоліївни та фахівця із соціальної роботи відділу соціального захисту населення Глеюватської сільської ради Мовчан Олени Олександрівни, керівників закладів освіти, спеціалістів з виховної та соціальної роботи, котрі безпосередньо працюють з різними категоріями дітей та батьками, здійснюють психологічний супровід, а саме: заступників з виховної та навчально-виховної роботи, практичних психологів, соціальних педагогів та педагогів-організаторів.

           В ході наради обговорювалися актуальні питання зарахування, відрахування, переведення, обліку та супроводу дітей з числа учнів/вихованців закладів освіти Глеюватської сільської ради. Присутні обговорили проблемні питання щодо організації роботи з дітьми різних категорій:

- учні/вихованці, що знаходяться за кордоном, 

- з числа внутрішньо переміщених осіб,

- учні/вихованці закладів освіти громади, що з різних причин не навчаються дистанційно.

 Працівники закладів освіти мали змогу задати хвилюючі їх питання та отримати компетентні відповіді фахівців та механізми реагування на проблемні ситуації, що виникають в роботі кожного з них.

Крім того, стартувала атестація педагогічних працівників 2022-2023 рр. Саме тому в рамках наради обговорювалися робочі питання по організації атестації, такі як: затвердження списків педагогічних працівників, що атестуються  та закріплення відповідальних за закладами освіти.

   Також, як завжди, важливим питанням для закладів загальної середньої освіти Глеюватської сільської ради залишається організація та проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад та Міжнародних конкурсів, активними учасниками яких є учні наших шкіл. Спеціалістами відділу освіти були надані  додаткові роз’яснення щодо особливостей проведення, з урахуванням яких олімпіади відбуватимуться в цьому році.

   З 14.11.2022 по 09.12.2022 в закладах освіти Глеюватської сільської ради заплановано взаємовідвідування педагогами уроків/занять колег з метою обміну досвідом роботи в дистанційному форматі. З цього приводу 10.11.2022 спеціалістами відділу освіти проведено дві онлайн-сесії установчих нарад з вихователями та вчителями закладів освіти з  організаційних питань.

Відповідно до листа департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 28.10.2022 року № 4378/0/211-22 «Про надання рекомендацій» відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму Глеюватської сільської ради, в результаті плідної співпраці з головним спеціалістом  з цивільного захисту, оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Глеюватської сільської ради  НЕВОДНИКОМ  Олегом Федоровичем, було уточнено наявні  плани реагування на надзвичайні ситуації в закладах освіти відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 25.10.2022 року   № 1/12583-22 «Про рекомендований порядок дій на випадок виникнення загроз соціального та воєнного характеру».

 

Вирішення даних питань мали на меті не залишити поза увагою жодну категорію учасників освітнього процесу, поліпшити взаємодію та взаємопідтримку в такий непростий для нас час.



« повернутися

Вхід для адміністратора