A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Глеюватської сільської ради

Сир кисломолочний та сир твердий

Дата: 15.12.2021 13:59
Кількість переглядів: 64

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

1

Назва предмета закупівлі

ДК 021:2015: 15540000-5 Сирні продукти

(Сир кисломолочний та сир твердий)

2

Вид процедури

Відкриті торги

3

Ідентифікатор закупівлі

UA-2021-12-14-018270-c

4

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Технічні та якісні характеристики встановлюються відповідно до наказу Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Товар повинен відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Державним санітарним нормам та правилам, вітчизняним стандартам якості (ДСТУ, ТУ, ГОСТ, іншим технічним умовам діючим в Україні ДСТУ, ТУ).

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог законодавства

5

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Закупівля здійснюється на очікувану вартість відповідно до потреби замовника на 2022 рік. Після затвердження кошторису на 2022 рік сума може бути змінена у відповідності до нього.

6

Очікувана вартість предмета закупівлі

302161,50 грн з ПДВ

7

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України затверджена примірна методика визначення очікуваної вартості предмета закупівлі від 18.02.2020 №275, якою передбачені методи визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: 1) здійснення пошуку, збору та аналіз загальнодоступної інформації про ціну товару (тобто інформація про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро», тощо; 2) отримання комерційних (цінових) пропозицій від виробників, офіційних представників (дилерів), постачальників;                 3) у разі обмеження конкуренції на ринку певних товарів та враховуючи їх специфіку при розрахунку використовуються ціни попередніх закупівель аналогічного товару та/або минулих періодів (з урахуванням індексу інфляції, зміни курсів іноземних валют). Відповідно до вказаної методики, при визначені очікуваної вартості предмету закупівлі товарів, робіт та послуг використовується один із методів формування очікуваної вартості предмету закупівлі та проведення моніторингу цін для подальшого укладення договорів.

Кількість сиру кисломолочного та сиру твердого вираховувалась відповідно до норм та порядку організації харчування у закладах освіти відповідно до наказу Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Відповідно до оголошення про проведення відкритих торгів необхідно закупити:

  • сир твердий не менше 50% жирності в кількості 740 кілограмів очікуваною вартістю 236,85 грн;
  • Сир кисломолочний, не менше 9% жирності 1050 кілограмів очікуваною вартістю 120,85 грн;

Розрахунок очікуваної вартості здійснено на підставі опитування виробників та продавців сирної продукції Дніпропетровської області з врахуванням реальних цін, поточних середніх цін розміщених на сайті https://minfin.com.ua/ua/ та середніх споживчих цін на продукти харчування по Дніпропетровській області згідно листів Держстату № 06-08/3942-21 від 10.12.2021 /

Орієнтовна (очікувана) вартість ціни договору про закупівлю «Сир кисломолочний та сир твердий» становить 302161,50 грн (триста дві тисячі сто шістдесят одна гривня 50 копійки) з ПДВ.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора